Gjensyn med Marit i cupkamp

Lagt ut av Førde IL - Handball den 17. Aug 2022

Førde møter Fana i andre runde i NM tysdag 30. august klokka 18. Dersom Marit Ova Bøyum er skadefri, blir det hennar første kamp i Førdehuset sidan ho forlet Førde for å spele topphandball for Fana. Jenta frå Vassenden sette inn 80 seriemål for Fana i toppserien sist sesong, og Fana vart nummer fem.

Med andre ord møter vi eit lag som ligg nokre hakk over nivået vi er vane med i 2. divisjon, og asistenttrenar Oddny Sønnesyn seier at det uansett blir ei tøff oppgåve for Førde, som så vidt unngjekk nedrykk til 3. divisjon, Og med ein del skade i troppen blir det endå meir utfordrande, seier ho.

- Vi har hatt nokre mindre og større skader, og det har gjort at vi ikkje har fått spelt dei treningskampane vi hadde planlagt. Men kampen mot Fana blir ei fin anledning til å få ei god gjennomkøyring før seriestart.

For Førde startar serien helga 10. til 11. september med bortekampar mot Nærbø og Hinna i Rogaland. Så er det tre veker pause før første heimekampane mot BSI og Årstad 8. og 9. oktober.

Om det er litt skadetrøbbel, så er situasjonen for Førde sitt 2. divisjonslag betre enn på tilsvarande tidspunkt i fjor.

- Vi har fleire spelarar tilgjengeleg for trening i Førde. Dei har trena bra fysisk, og vi er i gang med gode handballøkter, seier Oddny.

Her er heile terminlista for 2, divisjon avd 3:

Tekst; Kjell Arvid Stølen, foto: Bjørn Erik Nesse.


Kommentarar

Logg inn for å skrive en kommentar.