Maria vår beste mot Gneist

Postet av Førde IL - Handball den 20. Mai 2022

Gneist-Førde 32-28 (14-17): Gneist vann med fire mål i den første av to kampar mot oss denne helga. Gneist har valt å spele begge seriekampane mot Førde i Førdehuset og var formelt sett heimelag i denne fredagskampen. Førde hadde ein god første omgang og gjekk til pause med tremålsleiing, Det starta bra også i andre omgang, då Emma Gloppestad gav oss firemålsleiing i første angrepet. Men så vart det berre klabb og babb. I dei neste ti minutta  scora Gneist ni mål, vi eitt. Dermed var firemålsleiing til Førde blitt til firemålsleiing for Gneist.

Resten av omgangen spelte vi jamnt med Gneist, som ligg på fjerdeplass på tabellen. Fleire nye fekk prøve seg, mellom dei Tale Hageli Hallen. Synne Bakke Dvergedal og Thea Sønnesyn. Maria Ullebust Oppedal tok seks straffekast og scora på fem av dei, i tillegg til tre spelemål. Ho vart kåra til vår beste spelar og fekk premie frå kampsponsor Sparebanken Vest.

Sara Sandelin vart kåra til best på Gneist.

Måla til Førde: Maria Ullebust Oppedal 8 (5 på straffe), Emma Gloppestad 6, Oda Vindheim 5, Martine Orrestad Andersen 2, Martine Vindheim 2, Alexandra Afloarei 2, Veslemøy Risnes Kjønås 1, Amalie Haugsbø Ness 1, Maria Berglihn 1.

Toppscorarar for Gneist var Mille Brekken Daae og Linnea Skadal.

Laurdag klokka 13 møtest laga igjen, då med Førde som heimelag. Vi håpar at mange tek turen til Førdehuset for å vere med på å hylle trufaste spelarar som no gir seg.

Tekst og foto: Kjell Arvid Stølen.