Kamp for å overleve!

Lagt ut av Førde IL - Handball den 13. Mai 2022

Søndag klokka 14.00 startar kampen som kan avgjere om Førde skal ha lag i 2. divisjon også sesongen 2022/23. Motstandar er Kjøkkelvik, og arenaen er Olsvikhallen. Blir det tap der, er vi sist på tabellen, og då må vi vinne ein av kampane mot Gneist for å klare oss.

Men Førde reiser sørover med ein stor tropp og har trua på to poeng, seier sportsleg leiar Oddny Sønnesyn. Med er også fire debutantar frå Florø og Sogndal. Den einaste som manglar er Guro Horten Solberg, som fekk eit ribbeinsbrot i kampen mot Åsane. Maria Ullebust Oppedal var ikkje med mot Åsane og Viking. Denne helga er ho på plass.

Dersom kampen mot Kjøkkelvik skulle ende med poengdeling står Viking og Førde begge med åtte poeng. Då avgjer innbyrdes oppgjer. Førde vann haustkampen i Bergen med åtte mål, medan Viking vann med sju mål i Førde. Med andre ord, Førde går føre på innbyrdes oppgjer.

Men å satse på uavgjort i handball er ikkje enkelt, så målet er å vinne oppgjeret i Olsvikhallen, seier Oddny. Ho håpar at folk med hjarte for Førde IL Handball og som oppheld seg i Bergen eller omegn, tek turen til Olsvikhallen for å hjelpe til frå tribunane.

Det høyrer med til historia at Førde må lenger sørover for å spele mot Stavanger laurdag. Ser ein på tabellen ser ikkje sjansen til poeng i den kampen ut til å vere realistisk. Men Førde hengde godt med i delar av heimekampen (i Dale) mot Stavanger, og på ein god dag er ingenting umogeleg. Med to poeng der vil det heile vere avgjort før kampen mot Kjøkkelvik.


Kommentarar

Logg inn for å skrive en kommentar.