Flott start for herrelaget

Lagt ut av Førde IL - Handball den 30. Nov 2022

Etter ei tid utan tilbod for herrespelarar melde Førde IL Handball i haust på eit herrelag i 5. divisjon. Og det har gått veldig bra. Laget har spelt tre bortekampar og toppar tabellen så langt med seks poeng. Først vann dei 34-24 over Dale, så 43-32 over BSI 2 og 32-13 over Skjergard.

Det var Ole Kristian Gjerstad som leia fellestreninga mellom herrelaget og G16 tysdag kveld, og han fortel om ein gjeng som har det kjekt med handball.

- Vi har prøvd å stable på beina eit herrelag etter at koronaen sette ein stoppar for handballen. I år har vi endeleg klart å samle ein god gjeng med spelarar, både lokale og innflyttarar, alt frå evigunge Trond Gjesdal på 48 til 16-åringane våre som tek stadige steg. Vi har ein fin mix av spelarar som har vore innom ulike nivå i Norge, og vi har klare ambisjonar om å rykke opp allereie i fyrste sesong. 


Ole Kristian er veldig godt nøgd med innsatsen i dei tre kampane dei har spelt.

- Som nyoppstarta lag er vi i 5. divisjon. altså på lågaste nivå i Region Vest.  Vi har vunne mot to av dei antatt beste motstandarane, vi har i snitt scora 13 mål meir enn laga vi har møtt, og gutane viser at vi har nivået som krevst for å nå målsetjinga. 

- Vi håpar at laget kan vere ein utviklingsarena for unge gutar, og vi ynskjer å vise folk i Sunnfjord at handball er ein kjekk idrett med mykje fart og action. Pga usikkerheita om vi klarte å finne nok folk til å stille lag, så har gutane berre ei handballøkt i uka. Der trenar vi felles med vårt G16-lag, slik at gutane får både matching og høve til å lære av dei meir erfarne spelarane. 

- Vi håper at folk får augene opp for herrehandballen, og vi vil veldig gjerne ha flest mogleg folk på kampane heime i Førdehuset. Vi har fyrste heimekamp 10. desember mot Lindås klokka 16:40, deretter 17. desember mot Nore Neset same klokkeslettet. Møt opp, hei om du vil, så skal vi garantere at du får underhaldning, lovar Ole Kristian Gjerstad, som har markert seg også som spelar, m.a. med 10 mål mot Skjergard.


Kommentarar

Logg inn for å skrive en kommentar.