Vi plukkar poeng - "imponert over jentene"

Postet av Førde IL - Handball den 19. Mar 2023

Sjølv om Nærbø litt overraskande kriga seg til ein eittmålssiger og to poeng mot Tertnes i Bergen søndag, så ser tabellsituasjonen for Førde langt lysare ut enn for vel ei veke sidan. Vi er framleis nestsist, men er a poeng med Stavanger, eitt bak BSI og to bak Nærbø. Stavanger tapte heime mot Gneist, og Årstad, som er heilt sist med 5 poeng, tapte stort mot Ålgård.

Etter 60 spennande og intense minutt laurdag kveld med knallhard kjemping drog vi i land endå ein siger i kampen for å halde oss i 2. divisjon! Mot Nærbø stod det 13-13 ved pause, men mot slutten fekk vi overtaket og vann 25-22.

Oda Vindheim vart vår toppscorer med 7 mål, Emma Gloppestad og Kinga Lemiech sette inn 6, Benedicte Bergset 3, Tuva Tefre Kalstad 2 og Alexandra Afloarei 1.

Kinga Lemiech (på biletet, saman med Merethe Solheim Klakegg) vart kåra til vår beste.

Trenar Øyvind Indrebø seier dette om kampen: Vi er svært letta etter denne sigeren. Det var ein slitekamp frå start til slutt. I første omgang fekk vi ikkje tak på skot frå distanse, vi brende sjansar og mangla litt glød. Men etter ein god pauseprat stod jentene fram på ein mykje betre måte i forsvar. Med betre uttelling i angrep kunne vi hatt ei endå større leiing inn mot sluttminutta. Men når det er sagt er vi i lagleiinga svært nøgde med kampen. Vi er veldig imponerte over jentene!