Maria vår beste i seksmålstap

Postet av Førde IL - Handball den 26. Mar 2022

Førde-Tertnes 20-26 (7-12): Dei siste 40 minutta av seriekampen mot Tertnes var oppløftande og gir håp om viktige poeng i kampar der vi møter dei andre laga i nedrykksstriden,først og fremst Viking og Kjøkkelvik. Ein svak periode i første omgang var hovudårsaka til tapet. Etter ein OK start der det stod 2-2 etter fem minutt, kom det eit kvarter der lite stemte. Forsvarsspelet var ikkje så ille, men i angrep var det lite trøkk, mange feilpasningar og for dårlege avslutningar.  Dermed stod det 3-10 på måltavla etter 20 spelte minutt.

Derifrå og inn beit Førde-jentene godt frå seg. Til pause stod det 7-12. I andre omgang var leiinga til Tertnes ei stund nede på fire mål, men noko nærare kom vi ikkje. Det var likevel ein god del å gle seg over. Maria Ullebust Oppedal, som har meldt seg til teneste etter å ha vore borte frå handball i to år, nærmar seg gamle høgder, og ho fekk eit gåvekort frå Coop etter å ha blitt kåra til beste spelaren på heimelaget. Ho prikka inn sju mål og gjorde også ein god kamp i forsvaret.

Ina Borlaug blir gratulert med kampen av leiar i Førde IL Handball, Rune Øksenberg.

Ina Borlaug vart kåra til beste spelaren på Tertnes og var deira toppscorar saman med Margunn Snekkevik Vik med seks mål kvar. Tidlegare Førde-spelar Emilie Myklebust Sande sette inn fem mål.

Måla til Førde: Maria Ullebust Oppedal 7, Oda Vindheim 5, Martine Orrestad Andersen 2, Martine Vindheim 2, Veslemøy Risnes Kjønås 2, Ingrid Sofie Indrebø 2.

Det var bra oppmøte på tribunane i kampen mot Tertnes og til tider bra trøkk. Vi håpar at dei som var der kjem igjen på den siste heimekampane våre.

Tekst og foto: Kjell Arvid Stølen.