Berga eitt poeng i sluttsekunda

Postet av Førde IL - Handball den 26. Sep 2021

Andrea Boge Solås (t.v.) hindra Nærbø-mål i sluttsekunda og berga uavgjort. Oda Vindheim (i midten) sette inn sju mål og Benedicte Frøyen Bergset fem. Foto: Oddny Sønnesyn.

Fasit etter to kampar i Stavanger i helga er eitt poeng mot to gode lag.

Laurdagskampen mot Hinna var jamn lenge, men ein periode på ti minutt i første omgang øydela mykje for Førde. Då fekk Hinna eit forsprang på fem mål, slik at pauseresultatet vart 15-10. Andre omgang var jamn, men vi greidde aldri å ta inn forspranget, seier sportsleg leiar Oddny Sønnesyn. Det vart til slutt sjumålstap, 29-22. Oda Vindheim vart toppscorar med ni mål, fire av dei på straffe. Benedicte Frøyen Bergset hadde fire mål, Ingrid Sofie Indrebø tre, Martine Vindheim to, Agnete Hjelmeland Ørnehaug, Veslemøy Risnes Kjønås, Regine Boge Skadal og Oda Hage Lambrechts eitt kvar.

Søndagskampen mot Nærbø var jamn frå start til slutt. Heimelaget hadde ei tremålsleiing på det meste, men vanvittig god lagmoral gjorde at Førde henta det inn. På slutten veksla laga om å leie, Førde hadde sjansen til å score sigersmålet, men det vart Nærbø som fekk den siste sjansen. Det skotet tok Andrea Boge Solås, og dermed enda kampen 23-23. Igjen vart Oda Vindheim toppscorar (sju mål, tre på straffe), Benedicte Frøyen Bergset sette inn fem, Martine Vindheim fire, Berenice Halvorsen to, Ingrid Sofie Indrebø to, Emma Gloppestad eitt, Agnete Hjelmeland Ørnehaug eitt og Veslemøy Risnes Kjønås eitt mål.

- Vi er både litt skuffa og litt nøgde med å dra frå Stavanger med eitt poeng, seier Oddny. Men vi har fått ein god start med tre poeng på tre kampar og gler oss veldig til dei neste fire kampane på heimebane. Førde ligg på sjetteplass på tabellen.