- I DAG VAR ELISABETH GOD

Postet av Førde IL - Handball den 6. Okt 2019

Oppgjeret mot Grane Arendal vart ei berg- og dalbane for heimelaget. I starten leia Førde klart, så overtok bortelaget fullstendig. Til slutt vann dei med ni mål.

Med 21-30 i tap mot klubben frå Sørlandet, var det ein skuffa Førde-trenar, Hilmar Gudlaugsson, som oppsummerte 1. divisjonskamepn i Førdehuset.

-Vi har ein veldig god start på kampen, men så kjem det ein periode midtveges i den første omgangen som øydelegg det meste, seier Førde-trenaren og siktar til at i løpet av ti minutt scorar Grane heile åtte mål mot Førde sine null.

- Dette er typisk for store delar av kampen. 25 av våre skot blir anten redda av keeperen deira eller går utanfor. Eg veit ikkje om eg har opplevd makan, seier Gudlaugson og viser til at både ein god bortekeeper og noko frustrasjon hos eigne spelarar kan vere grunnen.

- Derimot er eg svært godt nøgd med den jobben som spelarane gjer bakover på bana. Grane Arendal er eit godt lag, med jamn spelarstall. Men eg ser tydeleg at treningane vi har hatt i det siste med hovudfokus på det defensive, har gjeve resultat. Og i dag var Elisabeth Lund spesielt god. Ho er ein av dei minste spelarane vi har, men er likevel ein av dei tøffaste i duellane. Eit svært gode førebilete for dei andre, seier Gudlaugsson etter oppg jeret og smiler då akkurat Elisabeth Lund vart kåra til Førde sin beste.

- Og at Grane-keeperen også blir kåra til deira beste, stemmer godt overens med det bildet vi har. No handlar det berre om for vår del å halde fram med det gode arbeidet. Og eg er sikker på at vi skal plukke godt med poeng framover, avsluttar islendingen i Førde-drakta.

Neste kamp for Førde er bortekamp mot Rælingen, medan neste heimekamp er mot Flint Tønsberg. Denne kampen blir spelt 30. oktber i Førdehuset. 


Tekst og foto: Stig Roger Eide


0 Kommentar

- VI MÅ BLI BETRE I FORSVAR

Postet av Førde IL - Handball den 5. Okt 2019

Søndag er det ny 1. divisjonskamp i Førdehuset. –Vi må ikkje la oss lure av at Grane Arendal er bak oss på tabellen, seier sportsleg leiar Oddny Sønnesyn.

Klokka 14.30 brakar det laust i Førdehuset igjen. Førde sin andre heimemotstandar, Grane Arendal, har ein siger og to tap hittil i sesongen. Men dei ligg bak Førde på tabellen grunna litt svakare målskilnad.

Godt forsvar

- Vi skal uansett ikkje undervurdere Grane Arendal. Dei har god rutine på dette nivået, og brukar stort sett alltid å hamne på den øvre halvdel av 1. divisjonstabellen, seier Oddny Sønnesyn og viser til at heimelaget har brukt den siste veka til å perfeksjonere forsvarsarbeidet.

- Det er på det området vi har mest å hente. Med godt forsvar, så forplantar det seg ofte til gode kontringar og mål. Dessutan er det ein psykologisk effekt med eit godt forsvar som betyr mykje, seier Sønnesyn og viser til at trenar Hilmar Gudlaugsson har gått gjennom fleire kampvideoar av søndagens motstandar.

God kjensle

- Vi ser også at dei har spesielt ein spelar, Merlinda Qorraj, som vi må ha litt spesielt fokus på. Ho har scora 20 spelemål på dei tre første kampane, og må stoppast i Førdehuset, lovar Sønnesyn føre årets fjerde seriekamp.

- Dette er den andre heimekampen for oss, og vi stiller uendra mannskap frå siste kamp. Så no håpar vi på den samme gode kjensla som vi hadde i den første heimekampen. Då slo vi som kjent Skrim Kongsberg, seier klubbens sportslege leiar.

Kampstart klokka 14.30 skuldast at motstandarlaget skal få komme seg tilbake til Arendal i løpet av søndag kveld.


Tekst og foto: Stig Roger Eide


0 Kommentar

HANDBALL ER KULT

Postet av Førde IL - Handball den 1. Okt 2019

I haustferien har du sjansen til å delta på handballskule i Førdehuset. Det er framleis ledige plassar.

Tradisjonen tru så arrangerer Førde il Handball sin årvisse handballskule i haustferien. Dette er eit flott sportsleg tilbod til dei som har interesse av å spele handball, eller som har lyst til å teste ut noko nytt.

Handballskulen startar måndag 7. oktober klokka 10.00, og varer til 15.00. Vi har undervisning og leik med ball tre dagar denne veka, og handballskulen vert avslutta onsdag klokka 15.00. Skulen er for aldersgruppa 7 til 12 år.

For påmelding er dette berre å sende mail til hilmargudlaugs@gmail.com  innan 2. oktober.

Prisen for aktivitetstilbodet er 650 kroner, og Førde il Handball stiller med åtte instruktørar under handballskulen.


Tekst og foto: Stig Roger Eide


0 Kommentar

BLI KJENT MED…

Postet av Førde IL - Handball den 30. Sep 2019


  • Camilla Leikvoll
  • Fødd: 13.05.98. Frå: Fana, Bergen. Tidlegare klubbar: Kringlebotn, Bjarg, Fana, TIF Viking.
    Bustad: Førde. Jobb: Studerer ved Ingeniørskulen HVL.

- Eg har ikkje angra eit einaste sekund på at eg valde å flytte til Førde og spele 1. divisjon her, smiler Camilla Leikvoll.


Bergensjenta spelte i fjor for TIF Viking, og etter mange år for forskjellige klubbar i bergensområdet, var steget stort då ho valde å flytte til Førde.

- Eg var sjølvsagt litt usikker i starten. Men då Viking rykka ned til 2. divisjon i vår, tenkte eg at tida var moden for ei endring. Eg kjende nokre av spelarane på Førde frå tidlegare sesongar, og visste også at dei hadde eit veldig godt og aktivt støtte-apparat. Noko som har vore viktig for meg i den fasen eg har vore inne i, seier kantspelaren som i løpet av det siste året har drive opptrening etter korsband-operasjon.

 

Tilbake for fullt

- Eg øydela korsbandet mitt i mai 2018, og den første kne-operasjonen hadde eg i juli same året. Eg måtte også ha eit nytt inngrep noko seinare. Men no er eg tilbake så godt som for fullt. Eg har trent alternativt i lang tid, og no spelar eg omtrent 10 minutt i kvar omgang. Og eg merkar det går betre og betre. Så eg reknar med å prestere betre for kvar kamp utover, seier Leikvoll og ser optimitisk på opphaldet i Førde.

- Det er ein utruleg flott gjeng dette, og eg har det veldig godt her. Humøret både på treningane og utanfor er topp. No handlar det berre om at poenga skal komme etter kvart. Eg merka vi fekk ein boost då vi slo Skrim Kongsberg på heimebane sist. Så det betyr berre at vi går to nye poeng når Grane frå Arendal er motstandar i Førdehuset komande søndag, seier Leikvoll.

På kamp

Ho håpar derfor at publikum skal komme og støtte jentene i deira andre heimekamp i år.

- Eg veit at vi presterer betre når stemninga i Førdehuset er god. Vi såg det mot Skrim Kongsberg, og håpar på ein reprise kommande søndag. Så ta turen til Førdehuset DU også, er rådet frå Førde sin nye kantspelar.

Tekst og foto: Stig Roger Eide


0 Kommentar

BLI KJENT MED…

Postet av Førde IL - Handball den 25. Sep 2019


  • Amanda Holmen Eriksen
  • Fødd: 01.04.01. Frå: Flora. Bustad: Florø. Jobb: Deltid Spenst Florø, siste året på Florø vgs

I nesten eitt år køyrde mammaen og pappaen til Amanda Holmen Eriksen dottera tur/retur Florø-Førde inntil fem dagar i veka, for at jentungen skulle få realisere draumane sine i handball.

- Dei har vore fantastiske og delt på dette ansvaret. Men no har eg fått lappen sjølv, slik at dei treng ikkje lenger vere sjåførar for meg. Men når det er kamp, så høyrer du iallfall pappa på tribunen. Han elskar å lage støy med tromma si, ler den fotrappe bakspelaren hjerteleg.

 

Godt humør

For at Amanda har tempo i kroppen har dei fleste oppdaga for lengst. Ho er dessutan uredd og akrobatisk i si framtoning på bana, og har ikkje minst eit sprudlande humør.

- Det skuldast sikkert at et eg trivst svært godt her i Førde. Vi har ein utruleg bra spelartropp som alle er opptekne av at vi alle skal utvikle oss. Dessutan er støtte-apparatet rundt laget svært bra. Så dette er ein uvanleg god plass å utvikle seg på, seier 18-åringen som kom rett i troppen til 1.divisjonslaget då ho kom til Førde midt i sesongen i fjhor.

- Det å bli inkludert i troppen med ein gang var utruleg kjekt. Det er klart at då lærer ein mykje på kort tid. Og eg merkar sjølv at eg har teke steg sidan eg kom til Førde. Noko eg håpar skal skje vidare og, seier Amanda som ikkje er framand for å ta nok eit år i Førde.

 

Kan bli i Førde

- Eg har ikkje bestemt meg enda når det gjeld neste sommar. Skal eg studere så har eg lyst til anten Bergen eller Kristiansand. Men samstundes trivst eg så godt her, og viss utsiktene for å utvikle seg er like bra etter sesongen som no, så kan det godt hende at eg tek eit år til i Førde, seier Amanda føre bortekampen mot Haslum i kveld.

- Eg kjenner berre til at Haslum rykka opp frå 2. divisjon, og trenaren vår, Hilmar Gudlaugsson, seier at det skal vere mogleg å slå dei. Faktisk seier han at vi kan slå alle berre vi yter 100 prosent av det vi er i stand til. Og helst gjer det på samme tid, ler Amanda etter treningsøkta i Førdehuset måndag kveld.

 

Klar for kamp

- Eg håpar sjølvsagt på speletid i kveld også, og skal gjere mitt beste. Då spelar det liten rolle om det blir bakspelar på venstresida eller i midten. Og skulle trenaren finne på å plassere meg på ein kant, så tek eg den utfordringa også. Eg er jo villeg til å utvikle meg meir, ler Amanda Holmen Eriksen og leiter etter bilnøklane.

- Tenk, no slepp mamma og pappa køyre fram og tilbake. No kan eg ta ansvaret sjølv, seier Amanda.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline