AVLYSER ALL AKTIVITET

Postet av Førde IL - Handball den 11. Mar 2020

Styret i Førde il Handball har bestemt å avlyse all breiddeaktivitet, slik som kampar, treningar og samlingar, i Førdehuset på ubestemt tid. 

Vedtaket gjeld frå og med torsdag 12. mars og er gjeldande i ubestemt tid framover. Vedtaket er gjort på bakgrunn av generelle råd frå helsemyndigheitene og i tråd med det som skjer rundt oss i samband med corona-epidemien. 

Då det er stor aktivitet i Førdehuset og mange innom i løpet av ein dag, veit vi at desse lokalitetane er ekstra utsette med tanke på smittefare. Vi ber difor om at alle handball-interesserte tek denne situasjonen på alvor. 

Vennleg helsing styret i handballgruppa,
v/leiar Rolf Sanne-Gundersen


0 Kommentar

Vi sender Førde 2-Gloppen direkte

Postet av Førde IL - Handball den 19. Feb 2020

I dag spelar Førde 2-Gloppen i Førdehuset kl. 20.00.

Kampen kan du sjå direkte på denne linken:

https://arena.joymo.no/arena/home/livestream/Yk2ucXxehMtFRio35FCu 


Det kostar 49 kroner og sjå kampen direkte.

Ønskjer du å sjå kampen i opptak kostar dette 59 kroner, og du har då kampen tilgjengeleg i 7 dagar.


Førde IL Handball


0 Kommentar

Årsmøte i Førde IL Handball

Postet av Førde IL - Handball den 19. Feb 2020

Tysdag 3. mars blir det årsmøte i Førde IL Handball i FIL-huset i Hafstadparken kl. 19.00.

Vanlege årsmøtesaker.

Har du saker til årsmøte kan det sendast til bob@firda.no


Bernt Ove Berntsen
Styreleiar i Førde IL Handball

0 Kommentar

- No MÅ sigeren komme

Postet av Førde IL - Handball den 15. Feb 2020

Med fire kampar igjen treng Førde verkeleg poeng for å overleve i 1. divisjon. –Så vi må vinne mot Charlottenlund på søndag, seier Elisabeth Lund.


BLI KJENT MED

Elisabeth Lund

  • Fødd: 24.02.1987
  • Posisjon: Bakspelar 
  • Tidlegare klubbar: Fana, Tertnes, Bjørnar
  • Utdanning: Master
  • Jobb: Tusenfryd barnehage

Elisabeth Lund og resten av Førde-jentene veit at berre to poeng er godt nok mot Charlottenlund i Førdehuset søndag ettermiddag. Med fire kampar igjen og åtte poeng å spele om, må laget venteleg ha seks poeng for å overleve i divisjonen.

Tøff kamp

- Ja, vi er fullstendig klar over situasjonen. Vi skal brette opp ermene og gå i krigen mot trønderlaget, seier Elisabeth Lund som på mange måtar har vore den spelarane som har tatt fleste duellar i årets sesong.

- Ja, eg har nok vore tøff i spelestilen min. Men du veit eg er den eldste spelaren i troppen, og veit kva som må til. Så då må eg prøve å vise dei litt, ler Elisabeth Lund som i tillegg til å ta ei masteroppgåve i spesialpedagogikk ved Høgskulen i Sogndal, jobbar ved Førde barneskule.

- Og med tanke på at vi har ei dotter på to år, så er eg svært glad for at eg har ei litt fleksibel løysing med tanke på trenings-arbeidet mitt i 1. divisjonsklubben. Men eg trivst svært godt her i Førde, og då mannen min fekk jobb ved sjukehuset her, så fann vi ut at vi gjerne kunne flytte hit. Og vi kosar oss, seier bakspelaren som trur det skal vere mogleg å tukte Trondheims-klubben Charlottenlund.

Godt trøkk

- Ja, dei har variert veldig i prestasjonane i år, og vi bør kunne hamle opp med dei på heimebane. Det er iallfall det vi har som haldning før kampen startar. Og så håpar vi sjølvsagt på godt trøkk på tribunene, seier Lund på klingande bergensk.

- Ja, eg kan vel ikkje nekte for opphavet mitt. Men no er vi jo i same fylket, ler Elisabeth Lund overfor handballgruppa sin skribent.

Kampstart Førde-Charlottenlund i Førdehuset klokka 16.00 søndag 16. februar.


Tekst og foto: Stig Roger Eide


0 Kommentar

Må stå over kampen onsdag

Postet av Førde IL - Handball den 28. Jan 2020

Førde sin toppscorar, Birta Run Gretarsdottir (19), hadde håp om å vere speleklar til kampen mot Rælingen onsdag kveld. Men ankelskaden gjer at ho framleis må halde seg på sidelinja.

- Eg hadde håp om at eg skulle rekke Rælingen-kampen. Men etter at eg trakka over ved nyttår, og fekk strekk i to leddband i ankelen, så har det teke lenger tid å komme tilbake etter skaden enn det eg håpa på, seier den 19 år gamle islandske bakspelaren.  


Birta Run Gretarsdottir

  • Fødd: 20.02.2000. Posisjon: Bakspelar Tidlegare klubbar: HK (Island), Kongsvinger
    Utdanning: NTG Kongsvinger Jobb: Tusenfryd barnehage

Toppscorar

For etter at ho kom til Førde i haust, har ho teke 1. divisjonsnivået på ein svært god måte, og var heilt fram til siste kamp lagets toppscorar.

- Ja, det har gått eigentleg ganske godt. Eg reiste til Førde forbi eg ville ta eit steg sportsleg opp frå Kongsvinger. Og det har eg gjort. Treningsmiljøet i Førde er svært godt, og vi er ein flott gjeng sosialt. Så ingen tvil om at eg trivst svært godt. Sjølv om eg aller helst ville ha spelt alle kampane, seier Birta som faktisk ikkje har fått spele ein einaste kamp hittil i 2020.

- Eg håpar sjølvsagt på Flint-kampen på bortebane til helga, men det kan godt hende eg må stå over den også. Eg må berre ta den tida eg treng. Heldigvis har Jeanette Øksenberg komme tilbake, og samtidig spelar Maria Oppedal meir og meir no. Og husk at vi har slått Rælingen tidlegare, og gjer det gjerne ein gong til, smiler den islandske bakspelaren kvelden føre kampen mot Rælingen i Førdehuset.

Bordtennis-gull

Og klubbens islandske spelar kan meir enn å spele handball. Ho er nemleg også islandsk juniormeister i bordtennis, og var på det islandske juniorlandslaget i den ballidretten tidlegare.

- Heilt sidan eg var seks år har eg vore oppteken av idrett, og spesielt ballidrettar. Dei siste åra er det handballen som har fått mest merksemd, og eg stortrivst med å spele i 1. divisjon. Derfor håpar eg sjølvsagt at Førde skal halde seg i divisjonen dette året. Då treng vi å sanke poeng allereie mot Rælingen onsdag kveld. Så kom i Førdehuset du også, seier Birta Run Gretarsdottir og håpar den norske EM-suksessen for herre-landslaget vil gje resultat også for den lokale handballen.

- Eg håpar det kjem masse folk på tribunene i Førdehuset og at det kan hjelpe oss til siger, seier 19-åringen.

Kampen mot Rælingen startar 18.00 i Førde onsdag 29. januar.

Tekst og foto: Stig Roger Eide0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline