RUM samling jenter 2004-2005

Postet av Førde IL - Handball den 27. Nov 2019

Tysdag 3. desember er det RUM-samling for jenter 2004-2005 i Styrkhallen i Innvik.

Det er 20 stk frå fylket som har blitt tatt ut til denne samling, og frå Førde skal Amalie Haugsbø Ness vere med.


Her er alle som skal delta på RUM samling i Styrkhallen:

2004 Maria Berghlin, Dale

2004 Erica Ljotebø Bale, Høyang

2004 Karoline Hjelle, Gloppen

2004 Maja Ravnestad, Dale

2004 Emma Nundal, Jotun

2004 Ingeborg Knudsen Berg, Syril

2004 Alyssa Heggen-Watson, Eid

2004 Thea Heimtun, Florø

2004 Dorthea Evebø, Gloppen

2004 Beate Humlestøl Njøs, Syril

2005 Julia Maureira, Høyang

2005 Lina R. Dale, Haugen

2005 Katrine Bruland, Gloppen

2005 Frida Holen Eikefjord, Jølster

2005 Ina Hovland Orre, Florø

2005 Ane Hove, Jotun

2005 Anja Hickman, Syril

2005 Aleksandra Myklebust, Dale

2005 Amalie Haugsbø Ness, Førde

2005 Jette P. Hovland, Dale


0 Kommentar

Ekstraordinært årsmøte

Postet av Førde IL - Handball den 21. Nov 2019

Måndag 25. november blir det ekstraordinært årsmøte i Hafstadparken kl. 19.00.

Sak:
- Nytt styremedlem i Førde IL Handball.

Tidlegare i år ga Merethe Klakegg seg som styremedlem.

Styret føreslår Geir Eikås som nytt styremdlem.


Dette blir einaste sak på det ekstraordinære årsmøte måndag.


Bernt Ove Berntsen
Styreleiar
Førde IL Handball


0 Kommentar

- ALEX TOK OPP KAMPEN

Postet av Førde IL - Handball den 17. Nov 2019

Førde-spelarane kasta seg rundt halsen på kvarandre og jubla hemningslaust etter sigeren mot Ålgård søndag ettermiddag.-Herleg at vi tek om kampen på ein slik måte, seier Hilmar Gudlaugsson.

Førde sin islandske trenar kunne sjå at det var heimelaget som tok kommandoen i oppgjeret, men sakte, men sikkert kom rogalandsjentene ajour. Og midtveges i 2. omgang var Ålgård faktisk i leiinga.

- Vi hadde litt problem i ein periode. Ålgård hadde sett frimerke på Birta Gretarsdottir, og dei alternativa vi testa ut som bakspelarar, hadde ikkje dagen. Og eg visste at Alexandra Baesu har eit bra skot, og tok sjansen på at ho også skulle spele i angrep. Og det vart ein suksess, ler Gudlaugsson og kunne sjå at den rumenske bakspelaren vart toppscorar for Førde med sine sju mål.

Sju mål

- Nokre av dei skota var ho heldige med. Men det viktigaste er at ho tek ansvar og kjem til avslutningar. Då blir det ofte mål, seier Gudlaugsson og såg gledesscene der Førde-jentene dansa rundt.

- Eg merkar vi får litt større breidde i troppen, og då er det fleire å spele på. Det er ikkje alltid at spelarane har dagen sin, og då er det viktig å ha nokre spelarar i bakhand. Og i dag vart det ein skikkeleg suksess med Alex, seier Gudlaugsson og såg at Birta Gretarsdottir vart kåra til Førde sin beste spelar.

God Birta

- Birta hadde ein veldig god 1. omgang, og då ho får frimerke på seg i 2. omgang, er vi heilt avhengig av at nokre av dei andre tek ansvar og tør å utfordre. Og i dag var det iallfall ingen tvil om at Alex lukkast med det, seier Gudlaugsson.

No skal Førde-jentene ha fri i to helger, før laget skal ha bortekamp mot Fyllingen i Bergen 8. desember. Og 15. desember kjem det gamle storlaget Larvik til Førdehuset i det som blir avslutningskampen for Førde på denne sida av nyåret.

Tekst og foto: Stig Roger Eide


0 Kommentar

BLI KJENT MED….

Postet av Førde IL - Handball den 16. Nov 2019


Martine Vindheim

 • Posisjon: Kantspelar 
 • Fødd:12. 11. 1996
 • Frå: Førde
 • Tidlegare klubbar: Førde
 • Bustad: Førde/Sogndal
 • Jobb/studie: Lærarstudie ved HVL Sogndal

Trass sin unge alder, 23, er Martine Vindheim likevel ein av dei mest erfarne spelarane på årets Førde-lag i 1. divisjon.

- Ja, det har blitt nokre sesongar på Førde sitt seniorlag. Eg hugsar at eg fekk seniordebuten min på samme lag som mamma i 4. divisjon. Trur det må ha vore då eg var 16 år. Og det betyr vel at eg har spelt på seniornivå her i Førde i sju sesongar det, seier Martine Vindheim som til dagleg er allmenlærarstudent ved Høgskulen i Sogndal.

Studerer

- Akkurat no bur eg stort sett heime, og det er ein fin kombinasjon å spele handball samt å studere. Det var litt tyngre då vi pendla fram og tilbake til Sogndal fleire kveldar i veka, seier den  fotrappe kantspelaren og siktar til åra då ho og Marit Ova Bøyum reiste fram og tilbake mellom Sogndal og Førde.

- Då vart vi veldig samansveisa, og det var kanskje noko av grunnen til at samarbeidet mellom oss også var så god på bana. Etter at Marit drog til Fana og Maria Oppedal vart skada, så har vi fått heilt ny backrekke. Og det tek sjølvsagt noko tid før vi blir kjende med kvarandre og forstår korleis vi tenkjer, seier Martine Vindheim som likevel har 18 mål frå sin kantposisjon etter dei åtte første kampane.

Fleire mål

- Håpar det blir nokre fleire mot Ålgård på søndag. I fjor hadde vi både siger og tap mot dei, og det er eitt av dei laga vi absolutt bør kunne stele poeng av. Målet er iallfall å få full poengpott i helga. Etter denne kampen skal vi nemleg ha to helger med spelefri, og då kan ein siger gje positive ringverknader inn i treningsperioden. Så vi går for to poeng mot Ålgård, seier Martine Vindheim og håpar publikum stiller opp i Førdehuset til denne kampen.

- Vi merkar det at vi yter alltid litt ekstra nå det er godt med tilskodarar. Så eg håpar å sjå mange på tribunene mot Ålgård, seier Martine Vindheim.

Tekst og foto: Stig Roger Eide


0 Kommentar

BLI KJENT MED.....

Postet av Førde IL - Handball den 9. Nov 2019


Ida Drønen

 • Posisjon: Målvakt 
 • Fødd: 11.06.96
 • Frå: Samnanger
 • Tidlegare klubbar: Fyllingen, Østsiden Fredikstad og Fredrikstad Ballklubb
 • Bustad: Førde
 • Jobb: Fotograf hos Photoevent

Søndag ettermiddag skal Førde møte sunnmørsklubben Volda på bortebane. Eit lag som er med i toppen av 1. divisjon, og som betyr at Førde-målvakta Ida Drønen må vere førebudd på to travle omgangar.

-Personleg kjenner eg veldig lite til Volda. Vi møtte dei i ein treningskamp føre sesongstart, og spelte då ganske jamt med dei. Men i utgangspunktet er vel Volda favorittar mot oss, seier Drønen.

God i mål

Målvakta til Førde har hatt ein svært god start på sesongen, og i tre av dei sju kampane som er spelte, så har Ida Drønen blitt kåra til Førdes beste spelar.

-Eg har fått mykje speletid så langt, og føler sjølv det har gått ganske bra. Men vi skulle sjølvsagt ha hatt nokre poeng til. Spesielt var 25-26-tapet mot Fjellhammer surt, seier Drønen og ser klare forbetringar i forsvaresarbeidet etter at Alexandra Baesu gjorde comeback.

Rutine i forsvaret

- Det er tydeleg at hennar rutine har mykje å seie. Og i dei kampane ho har spelt, så har forsvaret stått godt. Noko som gjer det lettare å vere målvakt, seier Drønen før kampen i Voldahallen.

- Vi reiser oppover tidleg på søndag, og det er kampstart 15.00. Og no håpar vi verkeleg at vi skal kunne overraske favorittane frå Sunnmøre, seier Førde-keeperen offensivt.

Volda har på si side to tap hittil i sesongen, og ligg på tredjeplass, to poeng bak topplaga Flint Tønsberg og Fjellhammer.


Tekst og foto: Stig Roger Eide


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline