Knallstart med sterk bortesiger

Postet av Førde IL - Handball den 12. Sep 2021

Førde feia all tvil til side og knalla til med åttemålssiger borte mot Viking i serieopninga i 2. divisjon. 31-23 vart sluttresultatet.

Kapteinsteamet. Oda Vindheim, Andrea Solaas og Veslemøy Kjønås var saman med 11-målscorar Benedicte Bergset dei sentrale i dagens siger. Det var èin kamp mot eit lag med lite tempo, og det var det vi tok dei på, seier sportsleg leiar Oddny Sønnesyn.

- Det var tøft forsvarsspel, kjappe ankomstar og rush. Vi tok ei tidlig leiing, og sjølv om kampen svinga litt så klarte vi å halde roen, fortsette det hurtige ankomstspillet og dra sakte frå. Èin skikkeleg lagseier rett og slett .

Pauseresultatet var 17-12 til Førde.

Guro og Marie på landslagssamling

Postet av Førde IL - Handball den 10. Sep 2021

Oppløftande start for nye Førde

Postet av Førde IL - Handball den 25. Aug 2021

Det nykomponerte Førde-laget imponerte i 45 minutt mot Tertnes.

Førde-Tertnes 16-37 (9-15)

Berre to spelarar var att frå det Førde-laget som spelte i 1. divisjon 2019/2020 då Førde onsdag møtte toppserielaget Tertnes frå Bergen i cupkamp. Keeper Andrea Boge Solås (kåra til beste spelaren på Førde) og Oda Vindheim er sentrale i det nykomponerte laget. Martine Vindheim er og framleis med, men fekk ikkje fri frå lærarjobben i Bergen for å reise heim til Førde. Difor var ikkje forventningane dei heilt store før møtet  med Tertnes. Men særleg i første omgang og første delen av andre omgang hengde Førde overraskande  godt med . Også trenar Øyvind Fougli Wraalsen var overraska over kor godt jentene matcha laget frå Bergen. – Men utover i andre omgang  vart det tungt, og då kom Tertnes lett til og auka forspranget frå7 til 21 mål.

Slitne Førde-spelarar gjorde fleire feil i angrepsspelet, og då vart dei kontra i senk. Likevel kan laget ta med seg ei positiv oppleving frå kampen, og kanskje kan målsettinga framfor seriespelet i 2. divisjon  bli heva eit lite hakk?

Kor sterkt var så dette Tertnes-laget som vann med 21 mål? Dei spelarane som stilte i Førdehuset var ukjende namn for dei fleste. Trenar  Tore Johannessen  seier at dei mangla tre-fire spelarar, bortsett frå dei var det eliteserielaget som slo Førde. Også Tertnes har hatt stor utskifting i laget i løpet av koronapausen. Johannessen var misnøgd med utteljinga i første omgang , men totalt sett nøgd med gjennomføringa av kampen.

Leiar Geir Eikås i Førde IL Handball gir Fanny Skindlo premien som beste Tertnes-spelar

Andrea Boge Solås vart kåra til beste spelaren på Førde

FØRDE HANDBALL CUP 2021 AVLYST

Postet av Førde IL - Handball den 9. Aug 2021

Hei alle!

Vi hadde i det lengste håpa at vi skulle komme til trinn 4 i gjenopninga av Norge. Slik det er no med dagens regelverk og utsetjinga av gjenopninga , ser vi dessverre at vi ikkje kan gjennomføre Førdecup på ein trygg og forsvarlig måte.

Takk for påmeldinga, vi håper de tek turen tilbake neste år.

Dei som har betalt i forkant vi få refundert dette i løpet av kort tid.

Førde Handball v/arrangementskomiteen.

Samarbeid skal gi ny slagkraft

Postet av Førde IL - Handball den 16. Jun 2021

Heile gruppa samla i Jølstrahallen.

Frå laget som spelte i 2019/2020-sesongen er berre tre spelarar att: Andrea Boge Solås i mål, og systrene Martine og Oda Vindheim.  Martine skal flytte til Bergen, men vil vere med på å få i gang att laget.  Men for å få eit slagkraftig lag håpar Førde IL Handball på samarbeid med andre klubbar i Sogn og Fjordane. Laurdag  12. juni var difor spelarar frå Førde, Florø, Dale, Gloppen og Sogndal samla i Jølstrahallen under leiing av trenar Øyvind Fougli Vraalsen.

Sportsleg leiar Oddny Sønnesyn og trenar Øyvind Fougli Wraalsen på treningssamlinga i Jølstrahallen.

Sportsleg leiar i Førde Handball, Oddny Sønnesyn, seier at dei legg lista lågt med tanke på 2. divisjon 2021/22.

- Målet er å få etablert eit nytt lag og å halde oss i divisjonen. Vi veit lite om nivået til dei andre laga i avdelinga vår, og tilstanden deira etter koronapausen. Tidlegare erfaring tilseier at det er stor nivåskilnad mellom topp og botn i 2. divisjon, så vi håpar at vi greier å ta nok poeng til å fornye kontrakten.

Av dei spelarane som var med på samlinga i Jølstrahallen er det særleg fem unge jenter som Oddny Sønnesyn ser på som spennande talent som på sikt kan få moglegheiten i 2. divisjon:

• Frå Dale: Regine Boge Skadal (f. 2003) (ja, ho er veslesøstera til Andrea og Kjerstin). Ho synte på samlinga fram gode hoppskot og frispelingar av kantspelarar. Ho har god fysikk, harde skot og god speleforståing, Ho kan spele både venstre bakspelar og midtback.
  • Frå Gloppen: Emma Gloppestad (f. 2004). Primært bakspelar. Har gode skot og god fysikk.
  • Frå Sogndal: Synne Bakke Dvergedal (f. 2005) (dotter til Tone Bakke og barnebarnet til Svein Bakke, som i tillegg til fotballegende var ein god handballspelar). Ho kan spele både back og på strek. Gode skot og sterk fysikk, er ei høg  jente.
  • Frå Florø: Bernice Halvorsen (f. 2003). Primært bakspelar. God på finter og gjennombrot.
  • Frå Førde: Amalie Ness (f. 2005). Ei jente med god fysikk. Med eksplosivitet. Kan spele både midtback og kant.

Regine Boge Skadal frå Dale kan gå inn i rolla systera Kjerstin hadde i Førde. Bal t.v. Synne Bakke Dvergedal frå Sogndal.

Parallelt med den sportslege oppkøyringa har det frå styret i Førde IL Handball vore jobba mykje med å få reforhandla eksisterande  sponsoravtalar og med å få nye sponsorar. Dette har resultert i eit bra grunnlag for å gå i gang att med seriespel både for 2. divisjonslaget og for laga i dei aldersavgrensa klassane.

Til treningssamling i Jølstrahallen stilte Coop med mat og drikke. Takk så mykje for det!

Tekst og foto: Kjell Arvid Stølen

Trenar Øyvind Fougli Wraalsen instruerer  spelarar frå Dale og Sogndal.

Andrea Boge Solås held fram som målvakt.

Martine Vindheim er ei av tre som er att frå laget som spelte 1. divisjon.